ERASMUS +, KA1 – Educație Școlară contract numărul – 2018-1-RO01-KA101-048028

slider main
logo caruselConflict management, Emotional Intelligence and Bullying prevention

Barcelona, Madrid, 29.10-03.11.2018.

Participanţi:

1. Ruse-Constantin Nicoleta Veronica – Profesor titular Istorie, Membru CA, Responsabil Comisie Orar, membru: Comisia Activitati Extrascolare.
2. Ichim Laura – Profesor titular Geografie, Responsabil Arie Curriculara Om şi Societate, membru Comisia Diriginţilor.

Cursul are loc în Barcelona, Spania, în perioada 29.10-03.11.2018 şi se adresează profesorilor care vor să înţeleagă dinamica grupurilor de elevi  şi cum acestea afectează managementul clasei. Tensiunile, alianțele și luptele relaționale între elevi pot interfera cu învățarea și pot crea un mediu școlar nefavorabil.

Organizator: Europass Teacher Academy.

Obiective:

Participanții vor afla despre diferitele tipuri de conflicte și cum să le folosească ca o oportunitate în procesul instructiv educativ.  Prin activităţi practice, care pot fi folosite imediat în sala de clasă, participanții își vor spori abilitatea de a modela și de a încuraja ascultarea activă, empatia și abilitățile emoționale dintre elevii de azi și cetățenii activi de mâine.

Profesorii partiipanţi la mobilitate se vor bucura de o mai mare conștientizare a nevoilor și comportamentului emoțional al elevilor și îşi vor dezvolta abilitățile de a promova relații de colaborare în clasă și un climat pozitiv în școală – pentru profesori și elevi.

Rezultate:

– conflicte – cauze, manifestări și cum pot fi transformate într-un moment didactic;
– abordări practice pentru integrarea managementului conflictelor în curriculum;
– instrumente eficiente și practice de comunicare pentru îmbunătățirea relațiilor școlare și construirea comunității;
– abilități de inteligență emoțională și socială;
– agresiune şi bullying – abordări la nivel școlar pentru conștientizare și prevenire; – activități practice, activități de favorizare a bunăstării, a coeziunii de grup, a sentimentului de apartenență la nivelul comunității școlare;

Acest site este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul programului de mobilități

ERASMUS+

2018-1-RO01-KA101-048028. Conținutul acestui site reprezintă responsabilitatea exclusivă a beneficiarului, iar AN și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.